9film

9film

9film

9film er en weblog tilegnet forældre og medarbejdere fra de 9 daginstitutioner som hører under Asylselskabet

Hvordan foregår filmdagene

MariannePosted by Marianne Manley Hansen Thursday, March 01 2007 12:21:20


Blog ImageFem Fantastiske Filmdage på Esrum Kloster

Kære forældre og personale,

Marianne har spurgt os - Henrik Rysbakke Nielsen og Miguel Gasull Wrisberg fra zoomstory.dk - om vi kort vil fortælle, hvad der skal se på filmdagene på Esrum Kloster. Det vil vi selvfølgelig gerne. Så her kommer en lille introduktion.

Når I ankommer til det smukke kloster http://www.ses.dk/12b000c, samles vi i Abbedsalen. Her bliver I delt i seks filmhold. Hvert hold kommer til at bestå af tre skuespillere, én instruktør, én fotograf og én lydmand. De af jer som synes, det er sjov at ”være på”, I får rollen som skuespillere. Mens de af jer som fungerer bedst uden for ”rampelyset” bliver enten fotografer, lydmænd eller instruktører. På den måde kan alle være med. Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, men gå på mod er altid godt.

Hvert filmhold producerer i løbet af dagen 2 eller måske 3 superkorte film, der handler om de pædagogiske spillerregler, I beslutter ved cafemødet d. 6. marts.

Inden I går i gang med jeres første filmoptagelser, bliver I selvfølgelig klædt fagligt på til at lave film. Vi lærer jer hurtigt en metode. Den sikrer, at jeres film får en kvalitet, så andre også synes, at filmene er værd at se. Fotografer og lydmænd får en særlig instruktion, fordi de får ansvar for at betjene det professionelle optageudstyr.

Filmdagene går ud på, at gøre ord til handling. Alle filmhold bliver derfor hurtigt sendt ud på optagelse. Det kan for eksempel være i den hvælvede kælder, eller udenfor i klosterhaven. Her finder hvert filmhold selv på deres historie. I får naturligvis en hjælpende hånd fra os, når der er brug for det.

I løbet af dagen ser vi flere gange jeres film på stort lærred. Vi har erfaring for, at fremvisningerne er et godt afsæt for en blanding af latter, spændende samtaler om de pædagogiske spilleregler og konstruktiv feedback fra ZoomStory.

Blog Image

Her står Miguel fra ZoomStory foran Esrum Kloster

Hvad det alt sammen skal gør godt for? I bliver rystet sammen. I oplever en spændende måde at arbejde med pædagogiske spilleregler. Jeres kommunikationskompetencer bliver styrket. Og så håber vi, I får det sjovt – måske ligefrem en oplevelse for livet. Alt sammen til gavn for jeres børn.

Det var det hele. Udover selvfølgelig at klostret byder på en lækker frokostbuffet og middag, med noget for enhver smag, som tak for jeres store indsats.

Jo, lige én ting mere. Mens I arbejder med jeres film, producerer ZoomStorys eget filmhold en dokumentarfilm om alle filmdagene. Den bliver vist ved en premiere i maj måned sammen med jeres film, og derefter omdelt som Dvd til alle involverede.

Hvis I har brug for at vide mere, er I meget velkomne til at spørge her på Mariannes blog. Vi har aftalt med Marianne, at hun giver jeres spørgsmål om filmdagene videre til os. Vi vil så prøve at svare så hurtigt som muligt.

Vi glæder os til at se jer, og ser frem til fem fantastiske og forhåbentlig forårsagtige filmdage.

Mange venlige hilsener,

Miguel Gasull-Wrisberg og Henrik Rysbakke Nielsen

www.ZoomStory.dk

  • Comments(0)//www.9film.dk/#post3